Afgevallen lading zorgt voor verkeerschaos in Hasselt

HASSELT – Aan het eind van de middag is op de wegen rondom Hasselt een verkeerschaos ontstaan nadat een vrachtwagen, geladen met balen kuilvoer, vlak voor de Zwartewaterbrug een deel van zijn lading verloor. Na de chicane knapte vermoedelijk een spanband waardoor een vijftal balen op de weg kwam te liggen.

Een andere vrachtwagen kwam in botsing met de afgevallen lading waardoor de gehele weg werd geblokkeerd. Door de blokkade liepen de wegen N331. N337 en N759 volledig vast.

Ondertussen had een medewerker van het betrokken bedrijf contact gezocht met een loonbedrijf in de buurt om de balen van rond de 500 kilo weer op te komen laden. Met behulp van een kraan met knijper waren de balen snel weer opgeladen en werd een veilig plekje opgezocht om de schadeformulieren in te vullen. Met het vrijgeven van de weg kwam het verkeer weer langzaam op gang en kwam aan de verkeersopstopping al snel een eind.