Tractor en auto botsen op Nieuwedijk in Wanneperveen

WANNEPERVEEN – Bij een botsing tussen een tractor met ladewagen en een auto is vrijdagavond een automobiliste gewond geraakt. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis maar volgens de politie vielen haar verwondingen, gezien de enorme ravage, mee. De aanrijding vond plaats op de Nieuwedijk in Wanneperveen.

Politie, brandweer en ambulance kregen rond 20:00 uur de melding binnen van het ongeval. Volgens de melding zou het ongeval zijn op de Bremenbergweg in Meppel maar dit werd al snel gewijzigd. De gewonde vrouw werd door de brandweer uit haar voertuig geknipt waarna zeis overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de tractor kwam er ongeschonden vanaf. Zowel de auto als de tractor raakten totaal vernield.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de personenauto afgevoerd. Voor het bergen van de tractor was een telekraan nodig maar verschillende bedrijven waren niet inzetbaar. Daardoor is de berging van de tractor uitgesteld tot zaterdagochtend. De gevulde ladewagen werd met een kraan leeggehaald.

De Nieuwedijk was gedurende het ongeval, het politieonderzoek, de berging van de auto en het overladen van het gras afgesloten. Rond 23:30 uur werd de politieafzetting opgeheven. Door de gemeente werd een hekwerk rond de tractor geplaatst.