Beeldbepalende kraan verdwenen uit skyline van Hasselt

HASSELT – Een beeldbepalend object is donderdag 27 september door kraanbedrijf Dick ten Klooster weggehaald uit de skyline van Hasselt. De 40 meter hoge hijskraan op het terrein van scheepswerf Bodewes is vakkundig gedemonteerd en zal binnenkort weer worden opgezet bij De Kaap in Meppel.

In maart 2017 werd al bekend dat Bodewes de vestiging in Hasselt zou gaan sluiten en de activiteiten onder andere naar de werf in Kampen en Meppel zou verplaatsen. Echter was toen nog niet precies bekend wanneer dit zou gebeuren. De sluiting van de werf in Hasselt is de reden dat de kraan vandaag is ontmanteld. De ontmanteling gebeurde binnen een dag. De kraan gaat nu per schip naar Meppel en zal daar weer worden opgebouwd. Enkele weken geleden was men al begonnen met het demonteren van de dwarshelling.

Op de plek van de scheepswerf komt volgens de plannen een waterpark. Ook maakt een deel van het terrein plaats voor een nog aan te leggen weg die je vanaf de rotonde op de kruising van de Provinciale wegen de N377 en de N331 via de van Nahuysweg zal leiden naar het centrum van Hasselt.