Auto belandt in sloot na botsing op kruising in Staphorst

STAPHORST – Bij een ongeval op de kruising van de Rechterensweg met het Dekkersland is donderdagmiddag een auto in de sloot beland. De kleine bestelauto, rijdend op het Dekkersland, werd op de kruising over het hoofd gezien door een automobilist die op de Rechterensweg rechtdoor wilde richting Meppel.

Door de botsing raakte de bestelauto onbestuurbaar en kwam in de sloot terecht. De andere auto kwam tijdig tot stilstand in de berm. De bestuurder van de te water geraakte auto kon snel het voertuig verlaten en wist zichzelf droog aan de wal te brengen. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

De twee auto’s zijn door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd. Een wegdekreiniger van de firma van der Kolk heeft de kruising ontdaan van de brokstukken en gelekte vloeistoffen.