Vrachtwagen verliest betonplaten op A28 bij De Lichtmis

DE LICHTMIS – Op de snelweg A28 ter hoogte van De Lichtmis heeft een vrachtwagen vanmorgen zijn lading verloren. Net na het viaduct van de A28 over de N377 in de richting van Zwolle kwamen twee betonplaten op het wegdek terecht. Door deze situatie werden twee rijstroken urenlang afgesloten , wat zorgde voor een flinke file.

Bij het ongeval, wat rond 09:00 uur gebeurde, raakte niemand gewond. Over de oorzaak is nog niets bekend. Om de betonplaten weer van de weg te krijgen werd een telekraan opgeroepen. De platen werden door kraanbedrijf Russcher op een andere oplegger getakeld en afgevoerd. Deze werkzaamheden werden allen gecoördineerd door bergingsbedrijf Hooikammer.

Door de politie werd tijdens de afhandeling van het incident gecontroleerd op het weggedrag van de automobilisten. Zo kregen 10 automobilisten een bekeuring voor het vasthouden van een mobiele telefoon. Zij waren tijdens het autorijden aan het filmen of fotograferen. Eén automobilist werd op de bon geslingerd voor het negeren van een rood kruis.

Nadat het wegdek was gereinigd met de veeg/zuigauto van de firma van der Kolk kon het wegdek worden gerepareerd. Alle werkzaamheden waren om 11:30 uur klaar. De opgelopen file van ruim 10 kilometer was vrij snel weer opgelost.