Bestelbus klemgereden door politie na achtervolging

BALKBRUG – Na een politieachtervolging is zaterdagavond rond 21:00 uur een bestelbus klemgereden. Een viertal politievoertuigen waren bij de achtervolging betrokken en konden het voertuig op de Zwolseweg vlak voor de kruising met de Ommerweg tot stoppen dwingen. De bestuurder van de bestelbus, een 36-jarige man uit de gemeente Hardenberg, werd aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau.

De achtervolging begon op de Heerenweg in IJhorst nadat de man een stopteken van de politie negeerde voor een controle op de Wegenverkeerswet en op de vlucht sloeg. Uit politiegegevens bleek dat de keuring van de betreffende auto was verlopen. Al snel kreeg de achtervolgende eenheid van de politie assistentie waarop het voertuig in Balkbrug aan de kant kon worden gezet. Bij deze actie raakten de bestelbus en één van de politievoertuigen beschadigd. Deze zijn door bergingsbedrijf Autax afgevoerd.

Waarom de man op de vlucht sloeg kon een woordvoerder van de politie nog niet vertellen. Onderzoek moet uitwijzen of de man onder invloed was.