Ongeval op kruising Scholenweg met de Spoordijk

STAPHORST – Op de kruising van de Scholenweg met de Spoordijk, net over het spoor, zijn vanmiddag rond kwart voor vijf twee auto’s door een voorrangsfout op elkaar gebotst. Naast de opgeroepen brandweer en politie kwamen ook een tweetal ambulances ter plaatse.

De Staphorster brandweer hoefde niet in actie te komen, alle betrokkenen stonden bij aankomst van de hulpdiensten al naast de voertuigen. Na het loskoppelen van de accu’s konden zij dan ook terug naar de kazerne. De ambulancemedewerkers deden bij de betrokkenen een uitvoerig onderzoek op letsel. Geen van allen was gewond waarop ook de ambulances terug konden naar de posten.

Bij de politie was de oorzaak van het ongeval duidelijk zodat een extra onderzoek overbodig was. De B.M.W. kreeg al rijdend op de Scholenweg vanuit Nieuwleusen op de voorrangskruising geen voorrang van een rechts naderende Toyota die de Spoordijk afreed vanuit Staphorst. Door de botsing maakte de B.M.W. een halve draai en kwam de Toyota, na het rammen van een hekwerk, tot stilstand in een maisland.

Beide voertuigen zijn afgevoerd door bergingsbedrijf Hooikammer waarna de weg kon worden vrijgegeven.