Dodelijk ongeval op parallelweg N377 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Op de parallelweg van de N377 tussen Balkbrug en Nieuwleusen is zaterdagavond rond 21:30 uur een automobilist om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval. De automobilist, een 26 jarige man uit Staphorst, botste met zijn auto tegen een boom en was op slag dood. Uit sporen was op te maken dat de bestuurder van de weg was geraakt en daarna vanuit de rechterberm de weg over schoot en tegen een boom botste.

Brandweer, politie, ambulance en een traumateam werden opgeroepen voor het eenzijdige ongeval maar voor de man kwam helaas alle hulp te laat. Vanwege het ongeval werd de N377 en de parallelweg tussen Nieuwleusen en Balkbrug volledig afgesloten. Het verkeer kon gebruik maken van de andere parallelweg. De verkeersongevallendienst kwam ter plaatse om de sporen van het ongeval vast te leggen.

Nadat bergingsbedrijf Wolves de auto had geborgen werd het wegdek gereinigd door een veegzuigwagen van de firma van der Kolk. Rond 01:00 uur waren alle werkzaamheden klaar en werd de wegafsluiting opgeheven.