Zwaargewonde bij botsing tegen pilaar van viaduct

ZWOLLE – Op de Ruimzichtweg is afgelopen nacht een 35-jarige inwoner van Genemuiden zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De automobilist kwam vanaf de Nieuwe Wetering door onduidelijke reden links in de berm en botste op een pilaar van het viaduct van de N331. Door de klap sloeg de auto terug de weg op en kwam onder het viaduct tot stilstand.

Door de aanrijding was het noodoproepsysteem E-Call in werking getreden. Dit systeem maakt na een ongeval automatisch verbinding met de 112 alarmcentrale via mobiele telefonie en geeft per satelliet direct zijn positie door. Politie, brandweer en ambulance waren snel ter plaatse en ook een mobiel medisch team kwam met de traumahelikopter naar de Ruimzichtweg.

De Hasselter brandweer heeft een noodbevrijding moeten uitvoeren om de man zo snel mogelijk te kunnen overbrengen naar het ziekenhuis. Het traumateam kwam precies op het moment dat de patiënt uit de auto was bevrijd. De man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De arts van het traumateam is ter ondersteuning van het ambulancepersoneel meegegaan. De toestand van de man is niet bekend.

Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. Bergingsbedrijf Wolves heeft het wrak opgeladen en afgevoerd. Een medewerker van de Rova kwam ter plaatse om het wegdek te reinigen.