Motorrijder gewond na botsing met auto in Genemuiden

GENEMUIDEN – Een motorrijder is zondagmiddag rond 13:00 uur gewond geraakt na een botsing met een auto. De motor reed vanaf de rotonde bij de Kamperzeedijk de Randweg op maar werd over het hoofd gezien door een automobiliste die vanaf de Zwolsesteeg linksaf de Randweg in wilde rijden. De motorrijder werd door de klap van zijn motor geslingerd en kwam enkele meters verderop op het asfalt terecht.

De man is met botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis. De automobiliste kwam met de schrik vrij. Door het ongeval en het politieonderzoek werd de Randweg afgesloten voor al het verkeer. De verkeersongevallendienst kreeg ondersteuning van het drone-team van de politie. Deze zijn sinds een maand actief en worden ingezet bij verkeersongevallen en forensische onderzoeken.

Bergingsbedrijf Hooikammer werd opgeroepen om de beschadigde Toyota Aygo en de totaal vernielde Yamaha motor af te voeren. Rond 17:00 uur waren alle werkzaamheden klaar en mocht een medewerker van de gemeente Zwartewaterland de afzettingen weer weghalen.