Veel schade na botsing tussen twee auto’s op N48

BALKBRUG – Op de N48 op het viaduct over de provinciale weg N377 zijn zondagmiddag twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. De schade was enorm maar gelukkig viel het letsel mee. Door onbekende oorzaak kwam een blauwe Ford S Max, rijdend richting Ommen, op de verkeerde weghelft en botste tegen een grijze Kia Venga.

Door de botsing raakte de Kia onbestuurbaar, tolde enkele malen om zijn as en kwam in de vangrail terecht. De Ford verloor zijn linker voorband en kwam met relatief weinig schade enkele honderden meters verderop tot stilstand. Beide automobilisten en beide passagiers werden onderzocht door ambulancepersoneel maar liepen voor zover bekend geen letsel op. De opgeroepen brandweer kon al snel weer inrukken, voor hen waren er geen werkzaamheden.

Door het ongeval werd de N48 gedeeltelijk afgesloten. Verkeer werd via de op- en afritten langs het ongeval geleid. Bergingsbedrijf Autax werd opgeroepen om de twee auto’s af te voeren.