Auto te water na aanrijding op Vaartweg in Hasselt

HASSELT – Op de Vaartweg is zaterdagmiddag een auto, na een aanrijding met een andere auto, te water geraakt. In het voertuig zaten twee volwassenen en vier kinderen welke allen tijdig, met behulp van omstanders, aan de kant konden worden geholpen. Eén van de kinderen is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis, alle overige inzittenden kwamen met de schrik vrij. De twee inzittenden van het andere voertuig werden eveneens gecontroleerd door het ambulancepersoneel en bleken ongedeerd te zijn.

Het ongeval ontstond toen de Volkswagen Polo, met daarin het duo, vanuit de Ter Wee de Vaartweg wilde opdraaien. Daarbij zag de bestuurder een van rechts naderende Opel Zafira, met daarin het zestal, over het hoofd met de aanrijding als gevolg. Door de klap werd de Opel onbestuurbaar en kwam uiteindelijk in de Dedemsvaart terecht. Omstanders schoten direct te hulp en konden een ieder op het droge helpen.

De politie nam van verschillende getuigen een verklaring op. De komst van de verkeersongevallendienst was niet nodig zodat een gedeelte van de inmiddels afgesloten N377 weer kon worden vrijgegeven. Politieagenten lieten verkeer om beurten langs het ongeval. Bergingsbedrijf Hooikammer kwam in actie om de twee voertuigen af te voeren.