Brandweer Zwartsluis in actie voor zwaan in nood

ZWARTSLUIS – De brandweer van Zwartsluis kwam woensdagmiddag in actie voor een zwaan in nood. Aan de Conradsweg zou volgens omstanders al de gehele dag een zwaan op dezelfde plek in het kanaal zitten. De mogelijkheid was aanwezig dat het dier zat vastgevroren.

Een tweetal brandweermannen in waadpakken gingen het ijskoude water in om de zwaan te helpen. Echter bij het naderen van de brandweermannen koos de zwaan, na wat gespartel, eieren voor zijn geld en ging op de vlucht. Een poging om het beest te vangen mislukte.

Omdat het dier mogelijk gewond was aan zijn poot werd het nog even geobserveerd. Uiteindelijk leek alles goed te gaan en liep de zwaan rustig een weiland in. De brandweermannen pakten hun spullen bij elkaar en keerden weer terug naar de kazerne.