Autobrand aan de Ambachtsweg in Hasselt

HASSELT – Aan de Ambachtsweg is zaterdagavond een auto door een brand zwaar beschadigd. De eigenaar ontdekte de brand zelf en heeft nog enkele pogingen gedaan om de brand te blussen. Ondanks het leegspuiten van een tweetal brandblussers bleef het branden onder de motorkap.

De opgeroepen brandweer van Hasselt had de brand met een paar stralen al snel onder controle en heeft daarmee voorkomen dat de brand kon overslaan naar de carport. Volgens de eigenaar is de brand ontstaan door het gebruik van de standkachel. Na een controle met de warmtebeeldcamera werd het motorcompartiment van de Land Rover Discovery voor de laatste maal natgemaakt om zeker te zijn dat de brand geblust was.

Omdat het voertuig op eigen terrein staat is het niet noodzakelijk om deze direct af te voeren. Dit zal later in overleg met de verzekering plaatsvinden. Wel is de auto uit veiligheid wat verder van de bebouwing gezet.