Auto te water op Conradsweg in Rouveen

ROUVEEN – Op de Conradsweg is donderdagmorgen een automobiliste met haar voertuig te water geraakt. De hulpdiensten kregen om 07:38 uur de melding binnen van het eenzijdige ongeval. De vrouw reed in de dichte mist vanuit Rouveen richting Zwartsluis. Na een bocht, vlak voor de kruising met de Rechterensweg raakte de vrouw naast de weg en kwam uiteindelijk in het kanaal terecht.

Omstanders hielpen de vrouw snel op het droge en gaven haar een deken. De opgeroepen brandweer van Staphorst kon vlak na aankomst al weer terug naar de kazerne. Ook de brandweerduikers van Zwolle werden halverwege afgemeld, hun inzet was eveneens niet meer nodig. Na een controle in de warme ambulance door de verpleegkundigen mocht de vrouw mee met familie naar huis. Ze had, behalve een nat pak, niets aan het ongeval overgehouden.

De Volkswagen Polo raakte onherstelbaar beschadigd en is door bergingsbedrijf Hooikammer uit het kanaal getakeld en afgevoerd.