Hennepkwekerij aangetroffen in schuur in Staphorst

STAPHORST – De politie van Staphorst kreeg vrijdagmiddag een melding binnen van een mogelijke hennepkwekerij in een schuur aan de Oude Rijksweg. De bewoner weigerde de agenten binnen te laten waarop via de officier van Justitie een machtiging werd gevraagd om de woning te betreden.

In een schuur aangrenzend aan de woning trof men inderdaad een hennepkwekerij aan. In verschillende kweektenten stonden wietplanten en op een zoldertje lagen toppen te drogen. Volgens de politie zou het in totaal om 350 planten gaan en een nog onbekende hoeveelheid toppen. De persoon die de politie de toegang weigerde is in verband met de aangetroffen kwekerij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Zwolle.

Medewerkers van de Dienst Domeinen hebben direct de kwekerij ontmanteld en de aanwezige planten vernietigd. Zij zijn gespecialiseerd in het ontmantelen van hennepkwekerijen en kennen alle gevaren die in een kwekerij aanwezig kunnen zijn en houden hier tijdens de ontmanteling rekening mee. Alle goederen die iets te maken hebben met de kwekerij worden in beslag genomen en zullen elders ter vernietiging worden aangeboden.