Asbest vrijgekomen bij brand in boerderij in Staphorst

STAPHORST – Een woonboerderij aan de Rechterensweg in Staphorst is donderdagmorgen door een brand volledig verwoest. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak. Er is bij de brand asbest vrijgekomen maar dit heeft zich niet verder verspreid dan het eigen terrein. Er raakte niemand gewond.

De brand, die volgens de politie is ontstaan tijdens werkzaamheden in de schuur, greep razendsnel om zich heen. Al snel stond de gehele woonboerderij dan ook in vuur en vlam. Mede vanwege de dakbedekking was de brand moeilijk te bestrijden. Het dak was voorzien van riet met daarover weer asbestbeplating. Wel kon de brandweer door een snelle inzet een aangrenzende schuur behouden.

De bewoners en enkele dieren konden zich op tijd in veiligheid brengen. Burgemeester Segers kwam ter plaatse en heeft zich op de hoogte laten stellen van de situatie. De Rechterensweg was tussen de Dekkersweg en de Hamingerweg afgesloten om de hulpdiensten alle ruimte te geven. Een kraan werd ingezet om de boerderij te slopen zodat alle brandhaarden geblust konden worden.