Vrachtwagen trekt bovenleiding Kamperlijntje kapot

IJSSELMUIDEN – Op de overweg aan de Oosterlandenweg heeft een vrachtwagen vanmiddag de bovenleiding van het Kamperlijntje kapot getrokken. Volgens getuigen was de kraan van de vrachtwagen niet voldoende ingeschoven waardoor deze achter de leiding bleef haken. Ook werden de slagbomen vernield welke achter de meegetrokken leiding bleven hangen.

Omstanders probeerden de naderende trein vanuit Kampen nog tijdig te waarschuwen voor de loshangende stroomleiding. De machinist had echter de goede bedoelingen van de mensen niet in de gaten en gaf enkele signalen met zijn toeter om ze van het spoor te krijgen. Daarbij zag hij de loshangende kabel niet. De trein reed over de leiding heen en een gedeelte kwam tegen de trein aan wat zorgde voor een flinke vonkenregen.

Bij het incident raakte niemand gewond en de trein kon, na een grondige inspectie, na ruim een uur zijn rit vervolgen. Ondertussen werden verschillende bedrijven opgeroepen om de ontstane schade direct te komen repareren. Volgens de NS zal het treinverkeer rond 22:00 uur vanavond weer rijden. De extra reistijd bedraagt een half uur. De Oosterlandenweg is tot de herstelwerkzaamheden zijn voltooid afgesloten.