Berging gekantelde vrachtwagen op A28 bij Zwolle

ZWOLLE – De berging van de vrachtwagen die dinsdagavond van de snelweg A28 raakte is soepel verlopen. Tot diep in de nacht werd gewerkt om de combinatie weer op de wielen te krijgen en veilig af te slepen. Bergingsbedrijven Hooikammer en Wolves en een telekraan van kraanbedrijf Russcher werden ingezet om de Daf uit het maisveld te takelen.

Voordat de vrachtwagen geborgen kon worden moest de lading uit de trailer worden gehaald. De zware rollen papier, elk zo’n 2250kg wegend, werden met de kraan opgepikt en op een gereedstaande oplegger geplaatst. Hierna werd de vrachtwagen met de kraan opgehesen en werd tegelijkertijd de lier van de zware bergingstruck de trailer omgetrokken.

Toen de vrachtwagen weer keurig op zijn wielen stond kwam een brandstoflekkage aan het licht. De dieseltank werd leeggepompt voordat de reis kon beginnen naar het depot van berger Hooikammer. In konvooi vertrokken de bergers naar Staphorst. Als laatste vertrokken de mannen van de firma van der Kolk. Zij konden na al deze werkzaamheden rond 03:00 uur de mobiele lichtmasten inpakken en werd het wegdek gereinigd door een veeg/zuigauto.