Ongeval tussen taxibus en personenauto op Vaartweg

HASSELT – Op de kruising van de Vaartweg met de Zandvoortweg heeft maandagmorgen een ongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en een taxibus. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Wel moesten beide voertuigen vanwege de opgelopen schade worden afgesleept.

Het ongeval ontstond toen de bestuurder van de taxi vanuit de Zandvoortweg linksaf de Vaartweg wilde oprijden. Een personenauto die vanuit Hasselt richting de Lichtmis reed, had na het verlaten van de rotonde haar richtingaanwijzer nog aan. De chauffeur van de taxi dacht dat de auto zou afslaan richting de Zandvoortweg en reed daarom langzaam de weg op. Echter bleef de auto rechtdoor rijden met een aanrijding als gevolg.

Beide bestuurders raakten niet gewond maar waren wel flink geschrokken. De taxi vervoerde op het moment één persoon. Ook deze bleef ongedeerd. Zowel de taxi als de personenauto zijn afgevoerd door bergingsbedrijf Hooikammer. Doordat na het ongeval de voertuigen direct van de weg zijn gehaald ondervond het overige verkeer weinig hinder van het incident.