Dode bij frontale aanrijding op N48 bij Balkbrug

BALKBRUG – Bij een frontale aanrijding op de N48 bij Balkbrug is donderdagmiddag om 15:45 uur een automobilist om het leven gekomen. De auto kwam op de verkeerde weghelft in botsing met een vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur probeerde nog de botsing te voorkomen maar een frontale botsing volgde alsnog.

De hulpdiensten waren allen snel ter plaatse maar konden niet meer voor de automobilist betekenen. Ook de gealarmeerde traumahelikopter kon al snel weer terugkeren naar de basis. De vrachtwagenchauffeur bleef bij de aanrijding ongedeerd en mocht zijn verklaring afleggen aan een agent. Ook passanten die het ongeval hebben zien gebeuren deden de nodige verklaringen.

Na een sporenonderzoek van de verkeersongevallendienst konden bergingsbedrijven De Jonge en Autax beginnen met het bergen van de betrokken voertuigen. Hierna werd het wegdek gereinigd met een veeg/zuigauto van de firma van der Kolk. Rond 19: 00 uur waren alle werkzaamheden klaar en kon de weg weer worden vrijgegeven.