Felle brand verwoest rietgedekte woning in Havelte

HAVELTE – Aan de Trambaanweg in Havelte is vrijdagmiddag een rietgedekte woning compleet verwoest door een felle brand. Rond half twee kwam de eerste melding binnen op de alarmcentrale. Bij aankomst van de eerste brandweervoertuigen sloegen de vlammen al uit het pand. De harde wind bemoeilijkte de bestrijding.

Omdat al snel duidelijk was dat de woning niet meer te behouden was werd er volop ingezet om het bijgebouw te behouden. Dit lukte maar net, het gebouw liep wel water- en rookschade op. De brandweerkorpsen van Havelte en Ruinerwold hebben de brand bestreden. Een opgeroepen hoogwerker uit Steenwijk kon vanwege de ligging van het pand al snel weer onverrichter zake retour.
De brand was rond 15:00 uur onder controle. Wat de oorzaak van de brand is konden politie en brandweer nog niet vertellen. Mogelijk wordt hierna nog een onderzoek ingesteld. Bij de brand raakte niemand gewond.