Camper op de kant na eenzijdig ongeval op A28

henry-wallinga-ongeval-camper-a28-staphorst-04STAPHORST – Op de A28 bij Staphorst is zondagavond rond 18:30 uur een camper omgeslagen nadat deze in de middengeleider terecht was gekomen. De camper kwam dwars op de rijbaan te liggen waardoor alle rijstroken waren afgesloten.

De inzittenden, een man en een vrouw, zijn met letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Drie hondjes die ook in de camper zaten, bleven ongedeerd. Naar verluidt is de bestuurder onwel geworden, naast de weg geraakt en daarna dwars de snelweg overgestoken om vervolgens hard in de betonnen barrier te botsen. Hierdoor sloeg de camper om en gleed enkele meters over het asfalt.

De brandweer van Staphorst heeft een klein brandje in het motorcompartiment geblust en het ambulancepersoneel geholpen de bestuurder uit de camper te halen. Door het ongeval ontstond er al snel een file van vele kilometers lang. De A28 was van Meppel richting Zwolle ter hoogte van de afrit Staphorst enkele uren volledig afgesloten. Tegen 22:00 uur was het ongeval compleet afgehandeld en waren alle rijstroken weer toegankelijk.