Ongeval tussen auto en vrachtauto op Oosterlandenweg

henry-wallinga-ongeval-oosterlandenweg-ijsselmuiden-02IJSSELMUIDEN – Op de Oosterlandenweg zijn donderdagmiddag een auto en een vrachtwagen met elkaar in botsing gekomen. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Wel werd de bestuurder van de personenauto in een ambulance gecontroleerd op letsel omdat de airbag was uitgeklapt.

Het ongeval ontstond toen de automobilist, rijdend op de Oosterlandenweg, om de achterzijde van een afslaande vrachtwagencombinatie wilde die de Spoorstraat in reed. Hierbij kwam de man op de verkeerde weghelft terecht waar op dat moment net een andere reed met een aanrijding als gevolg. Ondanks de lage snelheid was de schade aanzienlijk. De Daihatsu Sirion is door bergingsbedrijf Wolves afgevoerd. Voor de vrachtwagen werd bergingsbedrijf Stouwdam ingeschakeld.

Het verkeer werd door politieagenten ten tijde van het ongeval via de parallelweg omgeleid. De inhoud van de vrachtwagen werd overgeladen in een andere truck zodat de klanten alsnog hun bestellingen konden krijgen.