Motorrijder gewond na botsing met auto op Ordelseweg

Henry-Wallinga©-Ongeval-Ordelseweg-Zwolle-04ZWOLLE – Bij een ongeval op de Ordelseweg is zaterdagmiddag een motorrijder gewond geraakt. De man werd aangereden door een auto en is voor behandeling per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis.

Het ongeval ontstond toen een auto vanaf de verkeerslichten bij de Kranenburgweg de Ordelseweg op wilde rijden om vervolgens linksaf een weggetje op te rijden richting De Vecht. Omdat het verkeerslicht van het baanvak om linksaf te slaan op rood stond liet een tegemoetkomende automobilist de auto voor. De motorrijder reed net op dat moment naast de auto op de baan om rechtsaf te slaan en werd compleet over het hoofd gezien door de automobilist.

Verklaringen van beide weggebruikers kwamen aardig overeen zodat een uitgebreid onderzoek niet nodig was. De Opel Corsa kon met lichte schade zelf zijn weg vervolgen om alsnog een hengeltje uit te gooien in de Vecht. De motor is door bergingsbedrijf Wolves afgevoerd naar het depot aan de Carl Benzstraat.