Schoorsteenbrandje aan Sportlaan in Hasselt

Henry-Wallinga©-Schoorsteenbrand-Sportlaan-Hasselt-04HASSELT – Bij een woning aan de Sportlaan werd zaterdagavond een schoorsteenbrand opgemerkt door de buren. Zij zagen vlammen uit het schoorsteenkanaal komen en alarmeerden naast de bewoners ook direct de brandweer. Bij aankomst van de brandweer waren de vlammen inmiddels verdwenen maar er kwamen toch nog flinke rookwolken uit de schoorsteen.

Via de meldkamer in Apeldoorn werd assistentie gevraagd van de hoogwerker uit Zwolle om het kanaal goed te kunnen inspecteren en te vegen. Ondertussen werd de kachel vast leeggehaald en een stuk kachelpijp werd verwijdert. Na een grondige veegbeurt konden de manschappen na een inzet van een klein uurtje de brandweerwagens weer inpakken waarna zij allen weer terugkeerden naar de kazernes.