Auto vliegt spontaan in brand tijdens rit op A28

Henry-Wallinga©-Autobrand-A28-Zwolle-02ZWOLLE – De brandweer van Staphorst kreeg maandagavond om 21:19 uur een melding van een autobrand. Op de A28, tussen De Lichtmis en Zwolle, was tijdens het rijden de auto van een echtpaar spontaan in brand gevlogen.

Het paar merkte de brand tijdig op en kon de auto veilig in de berm parkeren. Nadat zij zichzelf in veiligheid hadden gebracht werden de hulpdiensten ingeseind. Ook een medewerker van Rijkswaterstaat kwam met de hoogste prioriteit naar de autobrand en liet een rijstrook afzetten en een snelheidsbeperking opleggen van 70 kilometer per uur.

De brandweer van Staphorst had de brand snel onder controle. Voor alle zekerheid werd een schuimlaag aangebracht om te voorkomen dat de auto weer zou gaan ontbranden. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de bijna 10 jaar oude Volvo S40 afgevoerd. Het echtpaar werd meegenomen in de bergingsauto en zal vanaf het depot hun weg in een taxi of met vervangend vervoer kunnen vervolgen.