Kindje vast met vinger in trede van stalen buitentrap

Henry-Wallinga©-Beknelling-Langestraat-Genemuiden-08GENEMUIDEN – De brandweer van Genemuiden kreeg donderdagmiddag een melding van een ongeval met letsel in een woning aan de Langestraat. Eenmaal aangekomen bleek een kindje met een vinger vast te zitten in een trede van een stalen buitentrap.

Na mislukte pogingen van de familie om het vingertje los te krijgen uit de trede werd uiteindelijk de hulp ingeroepen van de brandweer. Met behulp van hydraulisch redgereedschap werd uiterst voorzichtig een stukje van de trede ingeknipt. Nu kon met een tang en een schroevendraaier voldoende ruimte worden gemaakt om het vingertje uit het gat te krijgen.

Voor de brandweermannen een serieuze uitdaging, met een pedaalknipper zo dichtbij een vinger was toch wel een nauwkeurig klusje. Gelukkig liep alles goed af en kreeg het kind als troost een Goodbear.