Dodelijk ongeluk tussen auto en vrachtwagen op N50

Henry-Wallinga©-Dodelijk-Ongeval-N50-Kampen-13KAMPEN – Woensdagmorgen heeft zich op de N50 ter hoogte van de aansluiting met de Flevoweg bij Kampen een frontale aanrijding voorgedaan tussen een Volvo S60 personenauto en een trekker met tankoplegger. De bestuurder van de personenauto overleefde de crash helaas niet. De vrachtwagencombinatie van een transportbedrijf in Putten(Gld) raakte door de aanrijding onbestuurbaar, botste tegen de vangrail en tuimelde van het talud.

Hulpdiensten waren snel ter plaatse maar konden voor de bestuurder van de auto, een 40-jarige man uit Deventer, niets meer betekenen. De chauffeur van de vrachtwagen kwam er, door het gebruik van zijn gordel, wonder boven wonder ongeschonden vanaf. De personenauto reed vanaf knooppunt Hattemerbroek richting Kampen en kwam door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft. De vrachtwagenchauffeur, die uit de richting van Ens kwam, probeerde de aanstormende auto nog te ontwijken maar dit mislukte.

Door het ongeval was de N50 geheel afgesloten, het verkeer kon gebruik maken van de af- en oprit. Om de vrachtwagen te bergen werden twee kranen ingezet van de Bergingsbedrijf Stouwdam. De personenauto werd door bergingsbedrijf Wolves afgevoerd. Voor de takelwerkzaamheden konden beginnen moest eerst de tankwagen worden leeggepompt.

Rond 15:00 uur hing de combinatie in de takels en werd weer op het wegdek gezet. De trekker werd op een dieplader afgevoerd, de tankwagen werd door een vervangende truck meegenomen. Volgens Rijkswaterstaat blijft de N50 tot ongeveer 22:00 uur dicht vanwege werkzaamheden aan de vangrail. Ook moet een flink deel van de berm worden afgegraven vanwege brandstoflekkage. Via twitter werd gemeld dat de weg vanaf 20:00 uur weer was vrijgegeven.