Auto te water bij eenzijdig ongeval op A28 bij Rouveen

Henry-Wallinga©-Ongeval-A28-Rouveen-03ROUVEEN – Bij een eenzijdig ongeval op de A28 is dinsdagavond een ouder echtpaar gewond geraakt. Het paar reed van Staphorst richting De Lichtmis toen door onbekende oorzaak de auto te water raakte ter hoogte van Rouveen.

Enkele mensen die het ongeval zagen gebeuren kwamen direct in actie om de man en vrouw uit de auto te redden. De opgeroepen brandweer van Staphorst heeft het voertuig op verdere inzittenden gecontroleerd. Een duikploeg, welke vanuit Zwolle aanrijdend was, kon snel weer terugkeren naar de Zwolse kazerne. De man en vrouw zijn elk per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een reddende engel werd ter plekke behandelt aan een snee in zijn voet en kon al snel zijn weg weer vervolgen.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de Suzuki Wagon uit de sloot getakeld en afgevoerd. Een rijstrook van de A28 werd afgesloten, op de overige twee rijstroken werd een snelheidsbeperking opgelegd van 70 kilometer per uur. Het verkeer ondervond weinig hinder van het incident.