Vrachtwagen geschaard door ijzel op A28 bij Zwolle

Henry-Wallinga©-Ongeval-A28-IJzel-Zwolle-03ZWOLLE – Woensdagmorgen is een vrachtwagencombinatie geschaard door de ijzel op de A28 ter hoogte van industrieterrein Hessenpoort. De vrachtwagen kwam in de berm met de neus in tegengestelde richting tot stilstand. De oplegger kwam dwars op de weg te staan en blokkeerde een tweetal rijstroken.

De chauffeur probeerde te redden wat er te redden viel maar de vrachtwagen gleed alle kanten op. Bergingsbedrijf Stouwdam heeft de vrachtwagen weer uit de berm getrokken waarna deze, na te hebben gekeerd op de rijbaan, zijn weg zelf weer kon vervolgen. Via de matrixborden werd een snelheidslimiet opgelegd van 50 kilometer per uur.

Door het ongeval waren twee rijstroken afgesloten wat resulteerde in een forse file. Tegen 07:00 uur was de vrachtwagen uit de berm en konden de rijstroken weer worden vrijgegeven.