Schuur verwoest door brand aan Geldersedijk

Henry-Wallinga©-Brand-Geldersedijk-Hattem-02HATTEM – Een felle uitslaande brand heeft vrijdagavond een flink deel van een schuur aan de Geldersedijk, tussen Hattem en Zalk, verwoest. Brandweerkorpsen van Hattem, Zwolle, Hattemerbroek en Oldebroek werden ingezet om te zorgen dat de brand beperkt bleef tot een gedeelte van de schuur en niet zou overslaan naar de naastgelegen woning.

Ondanks de stevige wind was de brand in de kapschuur met machines snel onder controle. Wel was er door de brand asbest vrijgekomen. Uit onderzoek bleek dat de asbestdeeltjes op eigen terrein waren neergekomen en geen gevaar oplevert voor de omgeving.

De brand was door de harde wind aan de andere kant van de IJssel, in de Zwolse wijk Westenholte, nog te ruiken. Vanwege de aanwezigheid van de vele brandweerwagens was de Geldersedijk afgesloten voor het verkeer. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Team brandonderzoek zal direct na de bluswerkzaamheden onderzoek doen naar de oorzaak.