Veel oponthoud op A32 door brand in container

Henry-Wallinga©-Containerbrand-A32-Meppel-02MEPPEL – Een brand in een container van een vrachtwagen heeft maandagmiddag voor veel oponthoud gezorgd op de A32. Vlak voor het knooppunt Lankhorst merkte de chauffeur van de vrachtwagen op dat de lading in de container in brand stond.

De politie had al enkele meldingen gehad van automobilisten en was al op zoek naar de vrachtwagen. De chauffeur was goed bij geest en koppelde snel zijn aanhanger af waarna de brandende container met bouw- en sloopafval van de vrachtwagen op het wegdek werd gezet.

Door de brand en de bijbehorende bluswerkzaamheden werden twee van de drie rijstroken afgesloten wat al snel resulteerde in een flinke file. Brandweerkorpsen van Staphorst, Meppel en De Wijk/Koekange bestreden de brand. Nadat de meeste vlammen gedoofd waren werd de container weer opgeladen om vervolgens naar het depot van Rijkswaterstaat in Staphorst te brengen. Aldaar werd de container geledigd om zo de laatste smeulende resten te kunnen afblussen.