Fietsster gewond na ongeval met auto op Werkerlaan

Henry-Wallinga©-Ongeval-Werkerlaan-Hasselt-14HASSELT – Op de Werkerlaan is donderdagmorgen een fietsster gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. Het meisje fietste samen met haar zusje naar school in Zwolle toen zij in botsing kwam met een personenauto die om een geparkeerde vrachtwagen reed.

De automobilist reed, richting Hasselt, achter een andere auto aan om de vrachtwagen heen. De voorste auto en de eerste fietsster passeerden elkaar gewoon maar de achterste auto en de tweede fietsster kwamen met elkaar in botsing. Door de klap brak de fiets in tweeën en kwam het 13-jarig meisje uit Hasselt hard ten val. Zij is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De automobilist, een 69-jarige man uit Zwolle, bleef ongedeerd maar was wel geschrokken.

De verkeersongevallendienst kwam op de ongevalslocatie voor een uitgebreid onderzoek naar de toedracht. Tijdens dit onderzoek was de weg alleen toegankelijk voor fietsers. Ander verkeer moest omrijden. De auto is door een berger afgevoerd en zal nog worden onderworpen aan een verder technisch onderzoek.