Rijinstructeur naar ziekenhuis na ongeval in Meppel

Henry-Wallinga©-Ongeval-N371-Meppel-10MEPPEL – Dinsdagmiddag heeft er op de kruising van de N371 met het Nijeveen een aanrijding plaatsgevonden. Een rijinstructeur was bezig met een rijles en wilde met zijn leerling vanaf het Nijeveen linksaf de buitenvaart oprijden. Hierbij zagen zowel de leerling als de instructeur een van links naderende automobiliste, rijdend op de voorrangsweg, over het hoofd.

Het duo wilde nog net voor een vrachtwagencombinatie die van rechts kwam de kruising oversteken maar zagen een inwoonster van Belt Schutsloot, die vanaf haar werk in Havelte kwam, niet aankomen met de botsing als gevolg. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en zijn door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd.

Alle drie de betrokkenen zijn door het ambulancepersoneel onderzocht. Uiteindelijk moest enkel de rijinstructeur voor verdere controle naar het ziekenhuis.