Verdacht pakketje aangetroffen bij IND Zwolle

Henry-Wallinga©-Bommelding-IND-Zwolle-03ZWOLLE – Vrijdagmiddag is in het gebouw van de Immigratie- en Naturalisatiedienst aan de Zuiderzeelaan een verdacht pakketje gevonden. Het gebouw werd direct ontruimd en ook enkele naastgelegen panden moesten het ontruimingsalarm inzetten.

De explosieven Opruimingsdienst betrad in een speciaal pak de kelder van het gebouw alwaar zich het verdachte pakketje zou bevinden. Na een uitvoerig onderzoek bleek dat er een doos gevuld met papier werd aangezien als iets verdachts. Volgens een medewerker was het niet normaal dat zo’n doos daar staat waarop alarm werd geslagen.

De Grip-1 situatie werd al snel weer teruggedraaid waarop ook de afzetting van de Zuiderzeelaan weer werd opgeheven. Ook mochten de medewerkers van de ontruimde gebouwen weer hu werkplek betreden.

Tegelijk met de melding in Zwolle waren er ook soortgelijke meldingen in Haarlem en Huizen. In Haarlem zou iets verdachts in een trein zijn gevonden. In Huizen deed de EOD ook onderzoek naar een verdacht pakketje maar bij alle meldingen bleek het loos alarm.