Boom over de weg op N331 bij Sluizerdijk

Henry-Wallinga©-Boom-N331-Zwartsluis-01ZWARTEWATERLAND- Ondanks de flinke windstoten van afgelopen nacht bleef het wat betreft overlast meldingen rustig. In de gemeente Zwartewaterland moest de brandweer slechts één keer in actie komen.

De Hasselter brandweer kreeg om 02:28 uur een melding van een boom over de weg. Op de N331, vlak voor de Sluizerdijk bij gemaal Kloosterzijl was een boom dwars over de weg neergekomen. Een automobilist zag de boom liggen en nam contact op met de meldkamer van de brandweer.

Met behulp van de kettingzaag werden de takken van de boom gezaagd in handzame stukken waarna deze in de berm werden neergelegd. Nadat alle gevaarlijk overstekende delen van de waren weggehaald werd het wegdek schoongemaakt en kon de brandweer uiteindelijk weer terug naar de kazerne.