Auto uitgebrand en een auto te water na botsing

Henry-Wallinga©-Ongeval-Buldersweg-Nieuwleusen-03NIEUWLEUSEN – Op de kruising van de Buldersweg met de Prinses Beatrixlaan zijn woensdagmiddag twee personenauto’s met elkaar in botsing gekomen. Door de klap vloog één auto in brand, de andere kwam in het water terecht.

Het ongeval ontstond toen de bestuurster van een Toyota Starlet vanaf de Buldersweg de kruising op reed zonder de bestuurster van een Ford Focus, die op de Prinses Beatrixlaan reed, vrije doorgang te verlenen. De Toyota werd in de flank geraakt en kwam in het water tot stilstand.

De Ford vloog in brand en ging volledig verloren. De bestuurster en haar dochter konden op tijd uit de auto komen. De drie werden in ambulances nagekeken en overgebracht naar het ziekenhuis. Hun letsel, variërend van kneuzingen tot snijwondjes, leek mee te vallen.

Bergingsbedrijven Wolves en Vika mochten de voertuigen komen bergen.