Twee gewonden bij ongeval op Hessenweg

Henry-Wallinga©-Ongeval-Hessenweg-Dalfsen-12DALFSEN – Bij een ongeval op de Hessenweg tussen een drietal personenauto’s zijn zondagmorgen rond kwart voor negen 2 personen gewond geraakt. Het ongeval vond plaats op de N340 tussen Oudleusen en Ommen.

De bestuurder van de zwarte Toyota Corolla reed richting Ommen toen hij in een bocht de controle verloor over zijn voertuig. De man kwam met zijn auto in de berm waarna de auto dwars de weg weer op gleed en zich in de flank van een tegemoetkomende Ford Mondeo boorde. Hierna tolde de Toyota om zijn as en kwam vervolgens achterwaarts in botsing met een Hyundai, die achter de Ford reed richting Zwolle.

Na de botsing ontstond er een klein brandje in het motorcompartiment van de Hyundai die door de brandweer werd geblust. De veroorzaker van het ongeval, de bestuurder van de zwarte Toyota, en de bestuurster van de Hyundai zijn gewond per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. De twee inzittenden van de Ford, een vader met zijn zoon, bleven ongedeerd en werden opgevangen in een brandweerauto.

Nadat een medewerker van de verkeersongevallendienst de nodige details had vastgelegd en zijn verdere onderzoek had afgerond mocht bergingsbedrijf Wolves de drie voertuigen bergen. Een veegauto van de firma van der Kolk heeft het wegdek ontdaan van de vele brokstukken.

Door het ongeval was de Hessenweg tot 11:45 uur afgesloten. Voor verkeer op de hoofdrijbaan en op de parallelwegen werd een omleiding ingesteld.


Link naar video: