Auto te water na aanrijding op Vechtdijk in Dalfsen

Henry-Wallinga©-Ongeval-Vechtdijk-Dalfsen-22DALFSEN – Op de Vechtdijk is vanmiddag bij een aanrijding tussen twee voertuigen een man ernstig gewond geraakt. De man kwam met zijn auto uit een uitrit en werd daarbij aangereden door een automobiliste die op de Vechtdijk richting de brug reed.

Door de aanrijding schoot het voertuig van de man door een gemetseld muurtje, stortte enkele meters naar beneden en kwam vervolgens in de Vecht terecht. Brandweer, politie en ambulancemedewerkers waren snel ter plaatse. Ook een traumateam kwam per helikopter op de ongevalslocatie. Duikers van de Zwolse brandweer hebben de man uit de auto gehaald waarna de man in kritieke toestand met spoed is overgebracht naar het Isala-ziekenhuis. De man, een 80-jarige inwoner uit Dalfsen, is woensdagavond overleden aan de gevolgen van dit ongeval.

De bestuurster van de andere auto bleef ongedeerd en werd opgevangen in een nabij gelegen horecagelegenheid. Een medewerker van de verkeersongevallendienst deed onderzoek naar de toedracht. Bergingsbedrijf Wolves takelde de auto uit het water en moest deze voor de reconstructie weer op de weg plaatsen.

Na deze reconstructie konden beide voertuigen worden opgeladen zodat de weg weer vrijgegeven kon worden.