Kop staart aanrijding op A28 zorgt voor oponthoud

Henry-Wallinga©-Ongeval-kopstaart-Lichtmis-02DE LICHTMIS – Bij een kop-staart aanrijding op de A28 is vanmorgen een vrouw gewond geraakt. Zij werd door onduidelijke reden van achteren aangereden door een andere automobiliste. De vrouw klaagde over een gevoelige nek en is daarom overgebracht naar het ziekenhuis.

Opgeroepen brandweerkorpsen van Staphorst en Nieuwleusen hebben slechts de accuklemmen losgekoppeld. Verdere inzet was niet nodig. Toevallig passerende medewerkers van de Ambulancezorg Groningen verleende eerste hulp aan het slachtoffer. Later zijn zij overgenomen door collega’s uit Drenthe. De vrouw die achterop de auto inreed bleef ongedeerd.

Door de aanrijding ontstond er veel oponthoud en ontstond er al snel een file van vele kilometers. Bergingsbedrijf Wolves heeft de twee betrokken voertuigen afgevoerd waarna de rijbanen snel weer konden worden vrijgegeven. De file loste daarmee ook al vrij snel op.