Arrestatieteam haalt verwarde man uit woning

Henry-Wallinga©-AT-inzet-Ruinerwold-02RUINERWOLD -Aan de Burgemeester Buitenweg is vanavond een 65-jarige verwarde man uit zijn woning gehaald door het arrestatieteam. De man had zich verschanst op de bovenverdieping van zijn woning waarbij hij onder meer brandbare vloeistaf over de trap had gegoten.

De politie was aan de deur om met de 65-jarige over relationele problemen te praten. De man gaf echter niet thuis en trok zich op de bovenverdieping terug. Omdat agenten de stank van wasbenzine roken en de man allerlei spullen naar beneden smeet verlieten ze het huis en schakelden specialisten in. Een politiehandelaar werd ingezet om de man tot rust te krijgen zodat hij zichzelf over zou geven. Dit was de man echter niet van plan waarop het arrestatieteam de woning binnen ging. Van boven werden allerlei spullen naar de agenten gegooid waaronder verfbussen.

Brandweer en ambulance stond paraat mocht de man besluiten om de boel in brand te zetten. Na enkele uren is de man door het team naar buiten gebracht en meegenomen naar het politiebureau. De man is, na beoordeling van een GGD arts, ingesloten.