Brand op plezierjacht jachthaven “De Molenwaard”

Henry-Wallinga©-Brand-Plezierjacht-Hasselt-08HASSELT – Vanochtend om 7:21 uur werd de brandweer van Hasselt en Genemuiden gealarmeerd voor een brand aan boord van een recreatievaartuig. In de haven van Jachthaven de Molenwaard aan de Van Nahuysweg was brand uitgebroken op het plezierjacht de Pythagoras. De brand ging gepaard met een flinke rookontwikkeling. De politie heeft daarom samen met de brandweer de omliggende schepen en woningen ontruimd.

De brandweer had de brand, die zich in het motorcompartiment voordeed, snel onder controle en kon voorkomen dat andere boten bij de jachthaven schade opliepen. Omwonenden konden daardoor al snel weer terugkeren naar hun schepen en woningen.

De brand is vermoedelijk ontstaan in een omvormer. De buren zagen opeens rook uit het jacht komen en hoorden dat de motor spontaan ging lopen. Ook klonk er een brandalarm waarop direct gebeld werd met het alarmnummer. Op het moment dat de brand uitbrak bevonden zich geen personen op het schip. Er zijn geen gewonden gevallen. De eigenaar van het vaartuig kwam later poolshoogte nemen en moest concluderen dat zijn eigendom door de brand een flinke schade heeft opgelopen.