Koe in de sloot aan de Rechterensweg in Rouveen

Henry-Wallinga©-Koe-Rechterensweg-Rouveen-13ROUVEEN – Een tweetal fietsers zagen zondagmiddag in een sloot langs de Rechterensweg een koe staan. Het beest stond aardig diep in de sloot en kon zelf met geen mogelijkheid weer aan wal komen. De brandweer van Staphorst werd opgeroepen om de koe te helpen.

Na enkele pogingen van de brandweermannen om de koe met brute manskracht uit de sloot te trekken bleek dat het dier zo vast zat in de zachte ondergrond dat er zwaarder geschut moest worden ingezet. Een loonwerker werd gevraagd of hij met zijn tractor even kon assisteren.

Brandweermannen in waadpakken knoopten een paar touwen om de poten van de koe en het eind aan de tractor. Uiterst voorzichtig werd de tractor naar voren gereden en binnen luttele seconden stond het beest weer op het droge. De brandweer bedankten de loonwerker voor zijn hulp en de fietsers voor de gemaakte melding en kon na het inpakken van de gebruikte materialen weer terugkeren naar de post