Brand op zolder boven Grieks restaurant Yia Mas

Henry-Wallinga©-Brand-YiaMas-Meppel-10MEPPEL – Op de zolderverdieping van Grieks restaurant Yia Mas aan de Woldstraat is zondagavond brand uitgebroken. Op het moment dat de brand ontstond waren er vijf gasten en zeven personeelsleden aanwezig. Enkele van hen hebben nog geprobeerd de brand te blussen maar moesten de dappere poging staken vanwege de rook.

Omdat het pand in het oude dichtbebouwde centrum ligt en vanwege de complexiteit van het gebouw zelf werd opgeschaald naar grote brand. De brandweer van Meppel kreeg bij het bestrijden van de brand hulp van de collega’s uit Ruinerwold, Staphorst, Vledder en De Wijk/Koekange.

De brand ontstond op de zolder van het restaurant en was moeilijk te bestrijden. Vanuit een hoogwerker werd een gat in het dak gemaakt om het vuur te blussen. Later werd van binnen uit ook geblust en was het vuur al snel onder controle. Naastgelegen panden hebben door de juiste opschaling geen gevaar gelopen.

De zolder en een gedeelte van het restaurant hebben flinke schade opgelopen. Over de oorzaak van de brand kan nog niets worden gemeld.