Autobrand bij tankstation Dekkersland snel geblust

Henry-Wallinga©-Autobrand-Dekkersland-Staphorst-03STAPHORST – De brandweer van Staphorst werd vanmiddag opgeroepen voor een nacontrole van een autobrand. Bij tankstation Dekkersland aan de A28 was een medewerker van het tankstation al in actie gekomen met een poederblusser nadat er iemand in de shop was gekomen om de brand te melden.

De auto begon even voor de afslag naar de pomp te roken en kon nog snel aan de kant worden gezet. De getroffen familie kon zichzelf in veiligheid brengen. De pompbediende heeft in de auto en onder de motorkap de brand bestreden.

De Staphorster brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd en later de accuklemmen losgekoppeld. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de zwaar gehavende auto en de familie meegenomen naar het depot. Daar zal een passende oplossing worden gezocht om de reis te kunnen vervolgen.