Blikseminslag veroorzaakt brand in woonboerderij

Henry-Wallinga©-Blikseminslag-Kanaaldijk-Giethoorn-02GIETHOORN – Zaterdagmorgen even na half zes is een rietgedekte stal achter een woonboerderij aan de Kanaaldijk door de bliksem getroffen. Het vuur sloeg vervolgens over op de aangrenzende woning, die eveneens compleet ten prooi viel aan de vlammen. Een naastgelegen schuur met daarin 12 jonge koeien kon worden behouden.

De bewoners moesten om melding van de brand te doen naar de buren toe. Alle apparatuur in de woning was door de inslag kapot gegaan. Samen met de hond bracht het echtpaar zich in veiligheid en moesten toezien het vuur de nieuwe rieten kap, die nog geen week op het achterste deel van de woonboerderij lag, werd verslonden door de vlammen.

Ondanks de inzet van de brandweerkorpsen van Giethoorn, Steenwijk en Vollenhove is het gehele pand verloren gegaan. De brandweer is nog een deel van de morgen bezig geweest met nablussen.