Brandweer zet boot en quad in voor gevallen fietsster

Henry-Wallinga©-Ongeval-Jonenweg-Dwarsgracht-01DWARSGRACHT – De brandweer van Giethoorn heeft vrijdagmiddag naast een brandweerauto ook een quad en de brandweerboot ingezet voor een gevallen fietsster. De vrouw was op de Jonenweg gevallen en had daarbij letsel opgelopen.

Omdat de smalle paden aldaar niet toegankelijk zijn voor de grote hulpverleningsvoertuigen zoals brandweerauto’s en ambulances werden de quad en de boot ingezet. Ook de politie was met een boot uitgerukt naar de ongevalslocatie. De vrouw is ter plekke door ambulancepersoneel behandeld.

Om de patiënt te vervoeren was de quad van de brandweer met daarachter een speciale aanhanger uitgerukt. Deze inzet was echter niet nodig want de vrouw kon per politieboot naar de ambulance gebracht worden. Zij is voor verdere behandeling aan ondermeer haar arm overgebracht naar het ziekenhuis.