Grote brand verwoest restaurant Mizumi in Kampen

Henry-Wallinga©-Brand-Mizumi-Kampen-02KAMPEN – Een grote brand heeft afgelopen nacht Sushi &Grill restaurant Mizumi aan de Flevoweg volledig verwoest. Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand en was al snel duidelijk dat er geen redden meer aan was. Ondanks het inzetten van veel materieel moest het pand als verloren worden beschouwd.

Op het moment dat de brand uitbrak bevonden zich geen personen in het pand. Deze hadden net een uur voordat de brand uitbrak het pand verlaten na een feestje. Volgens de officier van dienst van de brandweer zat er in de dikke rookwolk, die zelfs over het asielzoekerscentrum in Dronten trok, geen gevaarlijke stoffen.

Hoe de brand is ontstaan is onduidelijk. De brandweer is tot diep in de nacht bezig geweest met het blussen. Vrijdagmorgen moest een ploeg van de brandweer Kampen opnieuw naar het adres om te gaan nablussen.