Vrachtwagen krijgt klapband en botst op tegenligger

Henry-Wallinga©-Ongeval-N331-Klapband-Zwartsluis-06ZWARTSLUIS – Op de dijk tussen Hasselt en Zwartsluis is donderdagmiddag een vrachtwagen in botsing gekomen met een personenauto. De vrachtwagen kreeg ter hoogte van de oversteek een klapband en werd onbestuurbaar. De chauffeur probeerde uit alle macht de combinatie op de weg te houden maar kwam, ondanks hevig remmen en een aanrijding met een personenauto, toch naast de weg.

De auto werd net op de linker achterkant gepakt en raakte hierbij beschadigd. De vrachtwagen ramde een paar schrikhekken en enkele verkeersborden en kwam uiteindelijk pal naast de vangrails te staan. De aanhanger sloeg door de remactie dwars en kwam bovenop de vangrail tot stilstand. Zowel de bestuurder van de auto als de chauffeur bleven ongedeerd.

De personenauto was al snel afgesleept door berger Hooikammer maar voor de vrachtwagencombinatie moest zwaarder geschut worden opgehaald. Eerst moest de aanhanger van de vangrail getakeld worden. Hiervoor moest de N331 tijdelijk geheel worden afgesloten. Nadat de aanhanger weer recht achter de vrachtwagen stond kon de drukke weg weer worden vrijgegeven voor verkeer.

Nadat de geplofte band verwisseld was werd langzaam naar een garage gereden om de combinatie te repareren. De firma van der Kolk was ondertussen alweer druk bezig de verkeersborden en schrikhekken te vervangen zodat van het ongeval slecht de remsporen op het wegdek als stille getuigen achterbleven.